Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Marcipános-szilvás pite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 25 dkg finomliszt
  • 15 dkg vaj (vagy 10 dkg sertészsír)
  • 5 dkg porcukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • csipet só
  • szükség esetén 1-2 ek hideg víz

Töltelékhez

  • 15 darab szilva (kb)
  • 25 dkg marcipán
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 kiskanál fahéj

Édes morzsához

  • 10 dkg finomliszt
  • 5 dkg zabpehely
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg vaj (puha)

Elkészítése

A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a felkockázott, hideg vajat és kezdjük el összemorzsolni.

Amikor már kellően morzsalékos keverjük hozzá a porcukrot, majd adjuk hozzá az egész tojást és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát (ha túl száraz lenne, akkor szükség esetén adhatunk hozzá 1-2 ek hideg vizet).

Ezután lisztezett sütőpapíron nyújtsuk ki, béleljük ki vele a piteformát, majd tegyük be a hűtőbe kb 30 percre, hogy kellően lehűljön.

A szilvát vágjuk félbe, távolítsuk el a magot, szórjuk meg a vaníliás cukorral és az őrölt fahéjjal, majd keverjük össze.

A piteformát vegyük ki a hűtőből, majd egy nagyobb lyukú reszelőn, reszeljük a tésztára a marcipánt.

Ezután rakjuk ki a felezett és ízesített szilvával, majd szórjuk meg az édes morzsával.

A lisztet keverjük össze a zabpehellyel, a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd adjuk hozzá a puha vajat és gyors mozdulatokkal morzsoljuk össze úgy, hogy darabos maradjon.

Ezután az édes morzsát szórjuk a szilva tetejére.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 45-50 perc alatt süssük szép aranybarnára.

A sütőből kivéve a formában hagyjuk kihűlni (nekem kivehető aljú a piteformám, így pár perc után átteszem egy rácsra és úgy hűtöm ki a pitét).

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/marcipanos-szilvas-pite/