Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Marcipánvirágos isler recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 35 dkg finomliszt
  • 20 dkg margarin
  • 5 dkg darált dió
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 db tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 1 csomag sütőpor

A bevonáshoz

  • 1 tábla étcsokoládé
  • 8 dkg margarin
  • 0,5 dl étolaj

A töltéshez

  • sárgabaracklekvár

A díszítéshez

  • marcipán virágok

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd vékonyra kinyújtjuk. Tetszés szerinti kiszúróval formákat szaggatunk belőle, és sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük. A sütiket 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.

Amikor a kiszaggatott sütik kihűltek, sárgabaracklekvárral összeragasztjuk őket.

A csokoládét gőz felett felolvasztjuk a margarinnal és az olajjal. Az összeragasztott korongokat a csokoládémázba mártjuk, majd marcipánvirágokkal díszítjük.

A kész süteményeket hagyjuk megdermedni, mielőtt tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/marcipanviragos-isler/