Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A zserbó klasszikus magyar sütemény, amely a dió, a baracklekvár és a puha tészta rétegeinek köszönheti különleges ízét. Ünnepekre, vendégvárónak vagy családi összejövetelekre is tökéletes választás, hiszen mutatós és kiadós sütemény.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2013.10.28.

Tészta

Töltelék

Elkészítése

Tészta

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a kristálycukrot, tejfölt, tojást, csipet sót, a felfuttatott élesztőt és összegyúrjuk. Laza, rugalmas tésztát készítünk, amelyet három cipóra osztunk, majd félretesszük pihenni.

Töltelék

A darált diót elkeverjük 2 evőkanál cukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. A durvára vágott diót külön összekeverjük a rummal és 1 evőkanál kristálycukorral. A tejet felforraljuk, a diós-rumos keverékhez öntjük, majd folyamatos keverés mellett további 5 percig főzzük.

Összeállítás

A tepsit (30*22 cm) kivajazzuk, kilisztezzük. Az első tésztalapot kinyújtjuk és az előkészített tepsibe tesszük. Megkenjük baracklekvárral, rászórjuk a darált diós keverék felét, majd a főzött, darabolt diós töltelék felét. Ráhelyezzük a második tésztalapot, és megismételjük a rétegezést: lekvár, darált dió, majd darabolt dió. Végül befedjük a harmadik tésztalappal.

Sütés

A zserbót előmelegített sütőben 180 fokon, kb. 35 perc alatt megsütjük, amíg a teteje szépen megpirul. Hagyjuk kihűlni, majd ízlés szerint csokimázzal is bevonhatjuk.

Tipp

A baracklekvár helyett kipróbálhatjuk szilvalekvárral is, amely karakteresebb ízt ad. A tetejére olvasztott étcsokoládéval elegánsabbá és gazdagabbá tehetjük a süteményt.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is