Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 8 tojás 8 ek víz 10 ek porcukor 25 dkg finomliszt 1 csomag sütőpor 2 ek kakaópor Karamell öntet: 20 dkg kristálycukor 10 dkg vaj 2 dl habtejszín Krém: 3 csomag vaníliás pudingpor 8 dl tej 10 dkg cukor (vagy ízlés szerint) 25 dkg vaj Tetejére: 3 dl habtejszín 10 dkg csokoládéforgács Elkészítése: […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Vass Laszlone
Beküldte: 2016.04.04.

Elkészítése

Hozzávalók:

Tészta:

  • 8 tojás
  • 8 ek víz
  • 10 ek porcukor
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 ek kakaópor

Karamell öntet:

  • 20 dkg kristálycukor
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl habtejszín

Krém:

  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 8 dl tej
  • 10 dkg cukor (vagy ízlés szerint)
  • 25 dkg vaj

Tetejére:

  • 3 dl habtejszín
  • 10 dkg csokoládéforgács


Elkészítése:

Tészta készítés:

A tojásokat a cukorral 10 perc alatt habosra keverjük elektromos habverővel. Ezután továbbkeverjük a kanalanként hozzáadott vízzel. A lisztet a sütőporral elkeverjük és könnyedén beleforgatjuk fakanállal.

Egy nagy méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk, a tészta ¾ részét beleöntjük, elsimítjuk. Az ¼ részhez hozzákeverjük a kakaóport és foltokban rárakjuk a sárga tésztára.

180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

Karamell öntet készítése:

A cukrot egy lábasban karamellizáljuk és habtejszínnel felöntjük. Addig keverjük, míg elolvad benne a karamell, majd hozzákeverjük a vajat is. Jó kihűtjük, ezalatt szépen besűrűsödik.

Krém készítése:

A pudingporokat a cukorral és a tejjel simára keverjük és lassú tűzön sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni.

A vajat kihabosítjuk, és folyamatos keverés közben hozzáadjuk a kihűlt pudingot. Simára keverjük.

Összeállítás:

A piskótára rákenjük a kihűlt karamell krémet, erre kenjük rá a pudingos krémet, majd a keményre felvert habtejszínt. Végül pedig megszórjuk csokiforgáccsal.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is