Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat 6 evőkanál cukorral fehéredésig keverjük. A fehérjét a sóval és a maradék cukorral kemény habbá verjük. A sárgához adjuk a hab egyharmadát és a lisztet, majd jól összekeverjük. A többi habbal óvatosan fellazítjuk a masszát, majd sütőpapíros 25*30 cm-es tepsibe öntjük. Előmelegített, 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, akkor […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
15 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Malnahab
Beküldte: 2021.01.28.

Tészta

Krém

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat 6 evőkanál cukorral fehéredésig keverjük. A fehérjét a sóval és a maradék cukorral kemény habbá verjük.

A sárgához adjuk a hab egyharmadát és a lisztet, majd jól összekeverjük. A többi habbal óvatosan fellazítjuk a masszát, majd sütőpapíros 25*30 cm-es tepsibe öntjük.

Előmelegített, 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, akkor két lapba vágjuk.

A krémhez 5 ek cukrot karamellizálunk, majd felöntjük a vízzel, megvárjuk, amíg a karamell felolvad teljesen és a tűzről levéve kissé kihűtjük.

Egy tálban a lisztet simára keverüjk a tejjel és állandó kavargatás közben a karamellizált cukorhoz adjuk. Lassú tűzön állandóan keverve hozzáadjuk a citromhéjat és a vajat, ha szükséges a maradék cukrot és sűrűre főzzük.

Külön tálba kivesszük a krém 1/4 résztét, majd a többihez keverjük a darált diót.

A diós töltelékkel megtöltjük az egyik lapot, rátesszük a másik lapot, majd bevonjuk a dió nélküli krémmel.

Egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Malnahab
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is