Elkészítése
A szódabikarbónát és az ecetet összekeverjük. Ehhez használjunk egy magasabb edényt, mert hab képződik a tetején. Egy másik edényben kikeverjük a vajat, a mézet és a cukrot, majd hozzáadjuk az ecetes szódát, és tovább keverjük. A keveréket tűzre tesszük, és állandó keverés mellett hozzáadjuk a 2 tojást. Addig keverjük, míg habos nem lesz és enyhén megbarnul. Ekkor azonnal levesszük a tűzről, hagyjuk kicsit hűlni, majd hozzáadjuk a 700 g lisztet. A tésztát alaposan kidolgozzuk.
A tésztát 7 egyforma cipóra osztjuk, mindegyiket élelmiszerfóliába csomagoljuk és meleg helyen, letakarva egy órát pihentetjük. Egy óra elteltével minden cipót palacsinta vastagságúra sodrunk, majd 190°C-ra előmelegített sütőben körülbelül 4 perc alatt megsütjük. Figyeljünk arra, hogy ne égjen meg, mert gyorsan sül.
Fontos megjegyzés: A tészta keményedhet a méz miatt, így minden sodrás előtt a cipókat egy pillanatra tegyük be a mikróba. Így kissé meglágyul, és könnyebben sodorható lesz.
A sűrített tejet dobozostól három órán át főzzük, úgy, hogy teljesen ellepje a víz. (Ha tubusos sűrített tejet használunk, mint én, tegyük egy csavaros tetejű üvegbe, és főzzük hideg vízbe állítva, amíg elkészül. Ügyeljünk arra, hogy a víz a csavaros tető alá érjen, majd tartalék lángon három óra alatt jól besűrűsödik.) A három óra főzési időt szigorúan tartsuk be. Ezután hűtsük ki a dobozt, és a benne lévő sűrített tej barnás, sűrű krémmé válik. Ezt kiborítjuk egy tálba, és a vajjal addig keverjük, amíg egyenletes, sima krémet nem kapunk.
Ezután belekeverhetjük az ízesítő anyagokat, mint például a mogyorót vagy a konyakot, majd a krémmel megtöltjük a megsült lapokat. A tetejére egy megsült lapot reszelünk, amit összekeverhetünk darált dióval, mogyoróval vagy akár kakaóval.
A krém fantasztikus lett, mogyorót és konyakot is adtunk hozzá. A tetejére az összetört lapot darált mogyoróval kevertük, és a krémre hintettük. Végül olvasztott csokoládéval csurgattuk le.
