Elkészítése
A karamellizált sűrített tej elkészítése a legtöbb időt igényli. Kinyomjuk egy befőttes üvegbe vagy hőálló, csavaros tetejű műanyag pohárba (például Aventes pohárba, amit sok anyuka ismerhet). Rácsavarjuk a tetejét, hideg vízfürdőbe állítjuk, majd lassú tűzön 3 órán át főzzük. Amikor elkészült, aranybarna színű lesz. Hideg helyen hagyjuk kihűlni, hogy besűrűsödjön.
A tésztához a vajat, cukrot, sót és mézet egy tálban kikeverjük, hozzáadjuk a tojásokat, majd vízfürdő felett besűrítjük, míg kissé habos lesz. Ekkor adjuk hozzá az ecetet és a szódabikarbónát, levesszük a vízfürdőről, és hozzákeverjük a lisztet. Összegyúrjuk a tésztát, majd 5-6 cipócskára osztjuk, és folpackba tekerve egy órát pihentetjük. A pihenőidő után palacsinta vékonyságúra nyújtjuk a cipókat, és 180 fokon 3-4 perc alatt kisütjük egyenként a lapokat. Melegen leszélezzük, majd kihűtjük őket.
A krémhez kihabosítjuk a vajat, majd hozzákeverjük a szobahőmérsékletű, karamellizált sűrített tejet, a diót (hagytunk belőle egy keveset a süti tetejére) és a konyak aromát. Ezzel a krémmel összetöltjük a lapokat, megkenjük a tetejét is, és rászórjuk a maradék diót.
A puhuláshoz 2-3 napra van szükség, hűvös helyen tárolva (nem hűtőben, mert ott kiszárad!).
Amikor a sütemény megpuhult, kockákra szeleteljük.
