Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 250 g margarin 300 g porcukor 3 tojás 3 ek méz 400 g sima liszt 1 tk szódabikarbóna Krém: 300 g vaj 400 g édesített sűrített tej karamellizálva Elkészítése: Gőz fölött egy tálban megolvasztjuk a margarint. Hozzáadjuk a porcukrot, tojásokat és a mézet. Kézi mixerrel keverjük össze alaposan. Hozzáadjuk a lisztet és a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
12 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rumanne Nagy Szilvia
Beküldte: 2015.02.23.

Elkészítése

Hozzávalók:

Tészta:

  • 250 g margarin
  • 300 g porcukor
  • 3 tojás
  • 3 ek méz
  • 400 g sima liszt
  • 1 tk szódabikarbóna

Krém:

  • 300 g vaj
  • 400 g édesített sűrített tej karamellizálva


Elkészítése:

Gőz fölött egy tálban megolvasztjuk a margarint. Hozzáadjuk a porcukrot, tojásokat és a mézet. Kézi mixerrel keverjük össze alaposan. Hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát és tovább keverjük gőz fölött kb. még 10 percet.

Ebből a mennyiségből kb. 4-6 db tortalap készülhet. Sütőpapírral bélelt tortaformába simítunk egy adag tésztát, majd előmelegített sütőben 170°C fokon 7-8 perc alatt megsütjük. Így sütjük meg a fennmaradó tésztát is.

A lapokat a papíron hagyjuk kihűlni, majd lehúzzuk a papírt és egy forma segítségével levágjuk a széleket. A levágott széleket összemorzsoljuk.

Fontos, hogy a krém hozzávalói egyforma hőmérsékletűek legyenek. Kézi mixerrel alaposan összekeverjük és megtöltjük a lapokat. A kész torta tetejét és oldalát is megkenjük, majd a tésztából nyert morzsával szórjuk meg. Minimum 6 órára hűtőbe tesszük és utána felszeleteljük.

[box style=”info”]https://www.youtube.com/watch?v=s4-zE24SwTw[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Szlovák Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Rumanne Nagy Szilvia
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is