Tészta:
Egy hőálló tálba tegyük bele a margarint, a mézet, a porcukrot és a kissé felvert egész tojásokat, majd vízgőz felett, állandó kevergetés mellett olvasszuk fel.
Amikor teljesen folyós, akkor vegyük le a tűzről és hűtsük langyosra.
A szódabikarbónát keverjük össze az ecettel, majd adjuk hozzá a langyosra hűlt masszához. Ezután tegyük bele a lisztet, majd lisztezett felületen gyúrjuk össze a tésztát.
Osszuk el hat egyenlő részre, majd formázzunk belőle egyenként gombócokat. Ezután egyesével, enyhén lisztezett sütőpapíron nyújtsuk ki, majd helyezzük a tepsi hátára (20*30 cm).
180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 7-8 perc alatt megsütjük a lapokat.
Karamell:
A tejet öntsünk egy edénybe, majd keverjük hozzá a kristálycukrot, a szódabikarbónát és a vanília aromát.
Nagy lángon, állandó kevergetés mellett forraljuk fel, majd vegyük kisebb lángra és kb két-három óra alatt szép lassan főzzük sűrűre. Nekem három óráig tartott.
Főzés közben 10 percenként kézi habverővel keverjük alaposan át.
Krém:
A pudingport keverjük simára kevés tejjel, majd keverjük hozzá a maradék meleg tejhez és főzzük pár perc alatt sűrűre. A kész pudingot hűtsük ki.
A vajhoz adjuk apránként a kihűlt pudingot és robotgéppel keverjük simára. Ezután kanalanként hozzákeverjük a karamellt, majd a darált diót is apránként hozzáadjuk, majd jó habosra keverjük az egészet.
Összeállítás:
A lapokra rákenjük egyenlő arányban a krémet. A kész süti tetejére is kenünk vékonyan, majd megszórjuk darált dióval. Olvasztott csokit csorgathatunk rá, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük vagy hűvös helyre.
Másnap szeletelve tálaljuk.