Elkészítése
Elkészítjük a karamellt: a vizet és a cukrot keverjük össze és kezdjük el alacsony lángon hevíteni addig, amíg a cukor el nem olvad, ezután emeljük a hőt, kezdjük karamellizálni a cukrot.
Ha a cukor már szép aranybarna, akkor a tűzről levéve hozzákeverjük a vajat, a tejszínt és a sót. Tegyük vissza a tűzre és főzzük krémesre, majd hűtsük ki.
Elkészítjük a tésztát: egy edényben felolvasztjuk a vajat, a mézet, a cukrot és hozzáadjuk a felvert tojásokat. Felmelegítjük, de nem forraljuk (mert megsül a tojás), majd teljesen kihűtjük.
A kihűlt keverékhez hozzáadjuk a lisztet, szódabikarbónát és az ecetet.
A tésztát összegyúrjuk, majd sütőpapíron 6 darab kb 20*30 cm-es lapot nyújtunk.
Tepsi hátán 180 fokra előmelegített sütőben kb 8 perc alatt megsütjük. Nagy gáztepsin 2 lapot sütöttem egyszerre.
Elkészítjük a diós krémet: a pudingporokból, tejből sűrű pudingot főzünk, majd kihűtjük. Ezután alaposan (habosra) kikeverjük a vajjal. Végül hozzákeverjük a diót és a hideg karamellt (1,5 dl kivételével, mert nekünk ennyi édesítés bőven elég. Üvegbe öntve a maradék hűtőben tárolható).
A lapokat megkenjük a diós krémmel. A végén a tetejére is teszünk egy vékony réteget. Zárásként megszórjuk darált dióval, esetleg olvasztott csokival is díszíthetjük.
Hűtőben 1 vagy inkább 2 napig hagyjuk, hogy a tészta teljesen átpuhuljon. Csak ezután tudunk nekiesni ennek a mennyei sütinek
Jó sütizést mindenkinek!









