Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Marlenka (eredeti recept) recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 700 g liszt
  • 300 g cukor
  • 125 g vaj
  • 3 ek kakaópor
  • 3 ek méz
  • 1 ek szódabikarbóna
  • 2 tojás
  • 1 kk ecet

Krémhez:

  • 1 nagy konzerv sűrített tej kb 400 g
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 250 g vaj (szigorúan vaj, nem margarin)
  • kakaópor a tetejére


Elkészítése:

A sűrített tejet dobozostól forrásban lévő vízbe rakjuk 1 órára, hogy sűrűsödjön.

A tésztához való mézet és vajat felolvasztjuk, mjd a tészta többi alapanyagához adva összegyúrjuk, majd a 4 egyenlő részre osztjuk.

A lapokat egyenként kinyújtjuk vékonyra, közepes tepsi méretűre, majd sütőpapírra rakjuk és a tepsi hátán egyesével 6-6 perc alatt előmelegített sütőben megsütjük.

A krémhez elkészítjük a pudingot (a tasak hátulján található leírás szerint). A kihűtött sűrített tejet, a pudingot és a vajat géppel összekeverjük, ha kevésnek találjuk a tölteléket, akkor kevés tejjel lehet növelni a mennyiséget. (A mennyiség és állag az alapanyagok típúsától függ, így lehet, hogy kell egy kicsit játszani a tej mennyiségével.)

Fogjuk az első megsült lapot, megkenjük, majd rárakjuk a következőt és így tovább. A tetejét is megkenjük, majd rászitáljuk a kakaóport. Lefedve 1-2 napra állni hagyjuk, hogy jól összepuhuljon.
[box style=”info”]A képen a marlenkám a szintén általam készített kókuszos habos krémessel látható, amit karácsonyra sütöttem a családnak.[/box]

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/marlenka-eredeti-recept/