Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Márvány csíkos süti, kókusz krémmel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 3 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 19 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 0,7 dl olaj
  • 0,7 dl langyos víz
  • tejszínes mogyoró aroma
  • 2 evőkanál kakaópor

Krém

  • 3 dl tej
  • 1 evőkanál liszt
  • 6 dkg kókuszreszelék
  • 1 kávéskanál kókuszaroma (elhagyható )
  • 12 dkg cukor

Elkészítése

Tészta elkészítése

A tojásokat a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, az olajat, a langyos vizet és simára dolgozzuk. A masszát két részre osztjuk: az egyikbe tejszínes mogyoró aromát, a másikba a kakaóport keverjük.

Egy sütőpapírral bélelt tepsibe a kétféle tésztát mérőpohár segítségével felváltva, átlósan csíkokban öntjük, hogy márványos mintát kapjunk. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

Krém elkészítése

A tejet a liszttel, a cukorral, a kókuszreszelékkel és kevés kókuszaromával lassú tűzön, folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk a margarint, és robotgéppel selymes krémmé keverjük.

Összeállítás

A kihűlt tésztalapot félbevágjuk, és egyenletesen megtöltjük a kókuszos krémmel. A tetejét simára kenjük, majd a süteményt ízlés szerint kockákra vagy csíkokra szeleteljük.

Tipp

A krémbe keverhetünk kevés reszelt fehér csokoládét is, így még krémesebb és édesebb lesz. A süti tetejét megszórhatjuk pirított kókuszreszelékkel a mutatósabb tálalásért.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/marvany-csikos-suti-kokusz-kremmel/