Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Márványkuglóf recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 3 dkg élesztő
  • 1 mokkáskanál cukor
  • 1,5 dl tej
  • 35 dkg finomliszt
  • 12 dkg olvasztott vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 4 db tojássárgája
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál margarin
  • 2 evőkanál mandulaforgács

A szóráshoz

  • vaníliás porcukor

Elkészítése

Az élesztőt langyos tejben, cukorral elkeverve felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, majd elkeverjük benne a sót, a porcukrot, a tojássárgákat, és hozzáadjuk a megkelt élesztőt. A megmaradt tejjel sima tésztát dagasztunk, végül beledolgozzuk az olvasztott vajat. A tésztát letakarva kétszeresére kelesztjük.

A kuglófformát margarinnal kikenjük, mandulaforgáccsal megszórjuk. A megkelt tésztát enyhén átgyúrjuk, majd kettéosztjuk. Az egyik cipót hosszú rúddá sodorjuk, a másikat kissé ellapítjuk, rászitáljuk a kakaóport több részletben, összegyúrjuk, majd ugyanakkora rúddá sodorjuk. A két rudat szorosan összetekerjük, és a kuglófformába fektetjük. Letakarva addig kelesztjük, míg majdnem kitölti a formát.

200 °C-ra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. Kihűlés után vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/marvanykuglof/