Az élesztőt langyos tejben, cukorral elkeverve felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, majd elkeverjük benne a sót, a porcukrot, a tojássárgákat, és hozzáadjuk a megkelt élesztőt. A megmaradt tejjel sima tésztát dagasztunk, végül beledolgozzuk az olvasztott vajat. A tésztát letakarva kétszeresére kelesztjük.
A kuglófformát margarinnal kikenjük, mandulaforgáccsal megszórjuk. A megkelt tésztát enyhén átgyúrjuk, majd kettéosztjuk. Az egyik cipót hosszú rúddá sodorjuk, a másikat kissé ellapítjuk, rászitáljuk a kakaóport több részletben, összegyúrjuk, majd ugyanakkora rúddá sodorjuk. A két rudat szorosan összetekerjük, és a kuglófformába fektetjük. Letakarva addig kelesztjük, míg majdnem kitölti a formát.
200 °C-ra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. Kihűlés után vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk.