Elkészítése
A margarint a porcukorral habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és levét. Ezután a sütőporral elkevert lisztet is belekeverjük, hogy sima tésztát kapjunk.
A masszát két egyenlő részre osztjuk. Az egyik részhez hozzákeverjük a kakaóport és a fél dl tejet, hogy egyenletes kakaós tésztát kapjunk.
A formákat 2/3 részig töltjük: kanalanként váltogatjuk a sárga és a kakaós masszát (pl. az első sorban sárga, a másodikban kakaós massza kerül egymásra). Amikor a tészta elfogyott, mindegyik forma közepébe egy kocka csokit teszünk.
Egy fakanál nyelével nyolcasokat írunk a tésztába, hogy márványos mintázatot hozzunk létre. A süteményeket 180 fokra előmelegített sütőben sütjük 20-25 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a tészta átsült-e.
A kihűlt süteményeket tálalás előtt díszíthetjük porcukorral vagy olvasztott csokoládéval.

