Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Márványos epres szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 4 kanál étkezési keményítő
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 0,5 dl olaj
  • 3 evőkanál víz

Krém hozzávalói

  • 6 dl tej
  • 2 csomag eperízű pudingpor
  • 20 dkg eper
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor

Méz a tetejére

  • 1 csomag főzés nélküli epres pudingpor
  • 18 dkg porcukor
  • 18 dkg margarin
  • 2 evőkanál tej

Elkészítése

A tojásokat a cukorral körülbelül 20 percig keverjük, amíg jó sűrű és habos nem lesz, majd óvatosan hozzákeverjük a sütőporos, keményítős lisztet. A tésztát kettévesszük, és az egyik felét egy közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A másik feléhez kakaóport adunk, majd kanalanként a sárga tésztára adagoljuk. 180 fokon 20-25 percig sütjük. Ha kihűlt, kettévágjuk, és a krémmel megtöltjük.

A pudingot a szokásos módon megfőzzük. A porcukorból és a margarinból krémet készítünk, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük. Az alsó lapra kenjük a krémet, majd apróra vágott epret szórunk rá.

A máz hozzávalóit gőz felett besűrítjük, és a sütemény tetejére simítjuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/marvanyos-epres-szelet/