Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Márványos karamell szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 15 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1 dl tej
  • 1 dl étolaj
  • 2 csomag 3 in 1-ben kávé
  • 5 dl tej
  • 2 csomag karamellízű pudingpor
  • 15 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • 4 dl tejszínhab

Elkészítése

A hozzávalókat – a lisztet, cukrot, tojást, sütőport, tejet, étolajat és kávét – összedolgozzuk, majd közepes méretű tepsibe öntjük és megsütjük.

A pudingporból 2 teáskanálnyit félreteszünk, a többit a tejben megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A margarint a cukorral habosra keverjük, és a kihűlt pudingot hozzáadjuk, majd a krémet a megsült tészta tetejére kenjük.

A tejszínt felverjük, és a pudingos krém tetejére simítjuk. A félretett 2 teáskanál pudingport 2 teáskanál étolajjal, 3 teáskanál cukorral és 1,5 dl vízzel felfőzzük. Ha már langyos, a tejszínre csorgatjuk, és villával enyhén márványosra mintázzuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/marvanyos-karamell-szelet-2/