Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Márványos koszorú recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 20 dkg liszt
  • 1 evőkanál kakaó
  • 1 db tojás
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg margarin

Töltelékhez

  • 50 dkg túró
  • 3 db tojás
  • 15 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál kakaó

Tetejére

  • 10 dkg fehércsoki
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítése

A sütőport a kakaóval és a liszttel összekeverjük, majd beletesszük a margarint és a tojást. Összekeverjük és kuglófformába öntjük, úgy hogy a szélén pereme legyen. Most jön a töltelék.

A tojásokat cukorral, puding porral és citromhéjjal összekeverjük, majd hozzáadjuk a túrót és a margarint. A tésztára öntjük a töltetlék kétharmadát, a maradékba kakaóport teszünk és így öntjük a világos krémre. Picit keverünk rajta, hogy márványos legyen. Az egészet közepes lángon megsütjük és tűpróbával ellenőrizzük. A tetejét fehér csokoládéval vonhatjuk be. 

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/marvanyos-koszoru/