Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Márványos kuglóf recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 db tojás
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • vanília aroma (vagy vaníliás cukor )
  • 2-3 evőkanál kakaópor (nem cukrozott!)
  • 1 dl étolaj
  • 1 dl langyos víz
  • 1 db citrom reszelt héja
  • mazsola

A forma kikenéséhez

  • zsír
  • finomliszt

Elkészítése

A 4 tojást szétválasztjuk. A tojássárgákat a porcukorral habosra keverjük, közben kanalanként hozzáadjuk a langyos vizet, az étolajat és a vanília aromát. Hozzákeverjük a reszelt citromhéjat, majd fokozatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan a tésztához forgatjuk, hogy könnyű és levegős maradjon.

A masszát kettévesszük. Az egyik felébe belekeverjük a kakaóport, hogy kakaós réteget kapjunk.

A kuglófformát zsírral kikenjük és liszttel beszórjuk. A tésztákat felváltva öntjük a formába: először egy réteg sima tésztát, majd kakaósat, és így tovább. Kanállal óvatosan megkeverjük a formában, hogy márványos mintázatot kapjunk. A tetejére szórjuk a mazsolát vagy a választott gyümölcsöt, ha szeretnénk.

180 °C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 40-50 perc). Miután megsült, hagyjuk pár percig hűlni, majd kifordítjuk a formából.

Tálalás előtt porcukorral megszórhatjuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/marvanyos-kuglof/