Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Márványos őzgerinc recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 3 db tojás
  • 15 dkg rétesliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 8 dkg mazsola
  • 2 dkg kakaópor
  • 5 dkg dzsem

Szóráshoz

  • porcukor

Elkészítése

A porcukrot, a vajat és a tojások sárgáját alaposan kikeverjük, hogy sima, krémes állagot kapjunk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a sütőporral, valamint a citrom reszelt héjával elkevert liszttel együtt óvatosan beleforgatjuk a vajas masszába, ügyelve, hogy ne törjön meg a hab. A nyers tésztát kettéosztjuk: az egyik felébe kakaóport, a másik felébe mazsolát keverünk.

Az őzgerinc formát margarinnal kikenjük, és liszttel megszórjuk, hogy a tészta ne ragadjon bele. Először a mazsolás tésztát simítjuk bele a formába, majd ezt egy réteg dzsemmel fedjük, végül a tetejére öntjük a kakaós tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.

Miután megsült, óvatosan kiborítjuk a formából, és meghintjük porcukorral.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/marvanyos-ozgerinc/