A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat. Belekeverjük a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és levét, valamint a sütőporral elkevert lisztet.
A masszát két egyenlő részre osztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a kakaóport és a fél dl tejet, hogy lágyabb és sötét színű legyen.
Kivajazott vagy sütőpapírral bélelt formákba kezdjük el rétegezni a tésztát. Kanalanként váltakozva egy adag világos és egy adag kakaós masszát teszünk egymásra, amíg a masszák el nem fogynak. A formákat csak 2/3 részig töltsük, hogy a tészta sütés közben tudjon emelkedni.
Egy fakanál nyelével óvatosan nyolcasokat “rajzolunk” a tésztába, hogy márványos mintázatot kapjunk. A süteményeket 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és tűpróbával ellenőrizzük, mikor sültek át teljesen.
Miután elkészült, hagyjuk langyosra hűlni, majd szeletelve tálaljuk.