Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krémes sütik

Sütemény receptek

Mascarponekrémes diós kocka

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 5 tojás 10 dkg cukor 4 dkg liszt 12 dkg darált dió 3 ek sárgabarack dzsem csipet só A kémhez 2 dl habtejszín 25 dkg mascarpone 1 csomag vaníliás cukor A díszítéshez 20 dkg kandírozott meggy Elkészítése A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgájukat kikeverjük a cukorral a lisztel és egy […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Szekeres Lajosne Klari
Beküldte: 2014.12.07.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 4 dkg liszt
  • 12 dkg darált dió
  • 3 ek sárgabarack dzsem
  • csipet só

A kémhez

  • 2 dl habtejszín
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 csomag vaníliás cukor

A díszítéshez

  • 20 dkg kandírozott meggy


Elkészítése

A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgájukat kikeverjük a cukorral a lisztel és egy csipet sóval. Laza mozdulatokkal hozzáadjuk a fehérje habot, majd végül a darált diót.

A masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe toljuk és 15-18 perc alatt 180 fokon megsütjük. Amikor megsült, 2-3 percig pihentetjük, majd lisztezett deszkára borítjuk és lehúzzuk róla  a sütőpapírt.

A krémhez a tejszínt felverjük, majd összekeverjük a mascarpone és a vaníliás cukor keverékével. Ha szükséges cukrozzuk.

Amikor a piskóta kihűlt, megkenjük sárgabarack dzsemmel, majd rápakoljuk a krémet és elsimítjuk.

A tetejét kandírozott meggyel díszítjük.

[box style=”info”]Én mindig cukrász tejszínt veszek, mert tartósabb és keményebb a habja.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Szekeres Lajosne Klari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is