Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mascarponekrémes diós kocka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 4 dkg liszt
  • 12 dkg darált dió
  • 3 ek sárgabarack dzsem
  • csipet só

A kémhez

  • 2 dl habtejszín
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 csomag vaníliás cukor

A díszítéshez

  • 20 dkg kandírozott meggy


Elkészítése

A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgájukat kikeverjük a cukorral a lisztel és egy csipet sóval. Laza mozdulatokkal hozzáadjuk a fehérje habot, majd végül a darált diót.

A masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe toljuk és 15-18 perc alatt 180 fokon megsütjük. Amikor megsült, 2-3 percig pihentetjük, majd lisztezett deszkára borítjuk és lehúzzuk róla  a sütőpapírt.

A krémhez a tejszínt felverjük, majd összekeverjük a mascarpone és a vaníliás cukor keverékével. Ha szükséges cukrozzuk.

Amikor a piskóta kihűlt, megkenjük sárgabarack dzsemmel, majd rápakoljuk a krémet és elsimítjuk.

A tetejét kandírozott meggyel díszítjük.

[box style=”info”]Én mindig cukrász tejszínt veszek, mert tartósabb és keményebb a habja.[/box]

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/mascarponekremes-dios-kocka-2/