Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krémes sütik

Sütemény receptek

Mascarponés diókocka

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 250g liszt 100g darált dió 1 tasak sütőpor (12g) 50 g olvasztott margarin 180g cukor 1 tasak vaníliás cukor (10g) 2 közepes tojás 2 kisebb doboz görög joghurt (250g) 50 ml tej Krémhez: 250g Mascarpone 2 púpos ek átszitált porcukor 0,5 tasak Bourbon vaníliás cukor (5g) 200 ml habtejszín Tetejére: 4 kocka étcsokoládé […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2014.09.06.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 250g liszt
  • 100g darált dió
  • 1 tasak sütőpor (12g)
  • 50 g olvasztott margarin
  • 180g cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor (10g)
  • 2 közepes tojás
  • 2 kisebb doboz görög joghurt (250g)
  • 50 ml tej

Krémhez:

  • 250g Mascarpone
  • 2 púpos ek átszitált porcukor
  • 0,5 tasak Bourbon vaníliás cukor (5g)
  • 200 ml habtejszín

Tetejére:

  • 4 kocka étcsokoládé


Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük. Egy közepes méretű tepsit (23*38 cm) kibélelünk sütőpapírral vagy vékonyan kikenjük margarinnal és megszórjuk liszttel.

A darált diót és a sütőport elkeverjük a liszttel. Az olvasztott margarint habosra kavarjuk a cukrokkal, majd hozzáadjuk a tojásokat és tovább kavarjuk.

Belekanalazzuk a joghurtot, majd a lisztes keveréket. Alaposan összefogatjuk, és a tejjel fellazítjuk. Az előkészített tepsibe simítjuk.

180 fokon 30 perc alatt alul-felülsütéssel megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

A krémhez a Mascarponét az átszitált porcukorral és a Bourbon vaníliás cukorral alaposan kikavarjuk. A habtejszínt gépi habverővel kemény habbá verjük és óvatosan a porcukros krémbe keverjük.

Egyenletesen a sütemény tetejére simítjuk a krémet, majd étcsokoládét reszelünk rá.

Pár órát a hűtőszekrényben pihentetjük.

Egy éles késsel szépen felszeleteljük.

[box style=”info”]Egyszerű, könnyű, habos, de nem túl édes sütemény. Az elkészítési idő a pihentetést nem tartalmazza.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is