Hozzávalók:
- 40 dkg eper
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg fehér csokoládé
- 2 dl habtejszín
- 10 dkg porcukor
Elkészítése:
Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét.
A mascarponét 5 dkg porcukorral összekeverjük, majd hozzákeverjük a megolvasztott csokit és a kemény habbá felvert tejszínt.
A jól megmosott, kicsumázott epernek a felét 5 dkg porcukorral botmixerrel összeturmixoljuk (vagy villával jól szétnyomkodjuk). A megmaradt epret pedig feldaraboljuk.
Pohárba rétegezve belekanalazgatjuk a mascarponés krémet, az epermasszát és a feldarabolt epret.
Díszítésként tehetünk a tetejére egy egész eperdarabot vagy fehér csoki darabkát vagy akár mentalevelet.
Hűtőbe rakjuk, hogy jól lehűljön és az ízek összeérjenek.