Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Különleges sütik

Sütemény receptek

Mascarponés kosárkák

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A mascarponés kosárkák ropogós réteslapból készülnek, és lágy, vaníliás krémmel vannak megtöltve. A tetejükre friss gyümölcs kerül, így frissítő, mutatós desszertet kapunk, amely könnyen elkészíthető és vendégvárónak is ideális.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.09.11.

Hozzávalók

Elkészítése

Kosárkák elkészítése

A réteslapokat 10×10 cm-es négyzetekre vágjuk. Egy kosárkához három négyzetet használunk, amelyeket elforgatva egymásra helyezünk. Az alsó két réteget tojásfehérjével megkenjük, így jól összetapadnak. A három réteget együtt muffin sütőformába tesszük, majd előmelegített sütőben 3–4 perc alatt zsemleszínűre sütjük.

Krém elkészítése

A mascarponét összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és az Aranka krémporral. A habtejszínt kemény habbá verjük, majd fokozatosan a mascarponés krémhez forgatjuk, hogy könnyű, habos állagot kapjunk.

Összeállítás

A kihűlt kosárkákat megtöltjük a mascarponés krémmel, majd a tetejét barackdarabokkal díszítjük. Más gyümölcsökkel is készíthetjük, például eperrel, málnával vagy áfonyával.

Tipp

Ha különlegesebbé szeretnénk tenni, a kosárkák belsejét még sütés előtt megszórhatjuk kevés darált dióval vagy mandulával. A krémbe egy kevés citromhéjat keverve frissebb ízt kapunk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is