Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mascarponés kosárkák recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg mascarpone
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 csomag réteslap
  • 1 db tojásfehérje
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag aranka krémpor
  • barack ( bármilyen gyümölcs jó)

Elkészítése

Kosárkák elkészítése

A réteslapokat 10×10 cm-es négyzetekre vágjuk. Egy kosárkához három négyzetet használunk, amelyeket elforgatva egymásra helyezünk. Az alsó két réteget tojásfehérjével megkenjük, így jól összetapadnak. A három réteget együtt muffin sütőformába tesszük, majd előmelegített sütőben 3–4 perc alatt zsemleszínűre sütjük.

Krém elkészítése

A mascarponét összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és az Aranka krémporral. A habtejszínt kemény habbá verjük, majd fokozatosan a mascarponés krémhez forgatjuk, hogy könnyű, habos állagot kapjunk.

Összeállítás

A kihűlt kosárkákat megtöltjük a mascarponés krémmel, majd a tetejét barackdarabokkal díszítjük. Más gyümölcsökkel is készíthetjük, például eperrel, málnával vagy áfonyával.

Tipp

Ha különlegesebbé szeretnénk tenni, a kosárkák belsejét még sütés előtt megszórhatjuk kevés darált dióval vagy mandulával. A krémbe egy kevés citromhéjat keverve frissebb ízt kapunk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/mascarpones-kosarkak/