Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mascarponés-őszis charlotte recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A piskótához

  • 25 dkg finomliszt
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál olaj
  • kevés tej
  • kb 15 dkg cukor
  • 0,5 csomag sütőpor
  • baracklekvár

A krémhez

  • 1 nagy doboz mascarpone
  • felezett őszibarack befőt
  • 1 tasak zselatin
  • 3 db tojásfehérje (felverve)
  • 10 dkg porcukor
Mascarponés-őszis charlotte

Elkészítése

Piskótát elkészítem az alapanyagokból. Ha megsült, megkenem a lekvárral, felszeletelem. Kibélelek egy mély tálat folpackkal, szépen egymás mellé rakom a felszelt piskótát a tál falán, és alján.

A krémhez összekeverem a mascarponét a tojás felvert habjával, a kész zselatinnal és 10 dkg porcukorral. Belevágom az őszibarackot és beleöntöm a kibélelt tálba.

A tetejét eligazítom, és piskóta szeleteket rakok rá. Nálunk este kell megcsinálni, mert különben nem maradna belőle semmi. 1 éjszakát hűtőben pihen.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/mascarpones-oszis-charlotte/