Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mascarponés süti recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 4 tojás
  • 3 púpozott ek liszt
  • 1 ek kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só

A krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 1 csomag vaníliás krémpor
  • 3 dl tej
  • 5-6 ek cukor

A tetejére:

  • kakaópor


Elkészítése:

A piskótához válasszuk szét a tojásokat, a tojássárgákat keverjük habosra a cukorral és a vaníliás cukorral. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, és óvatosan – fakanál segítségével – dolgozzuk őket össze, de vigyázzunk, hogy a tojáshab ne törjön össze. A kakaóval és sütőporral elkevert lisztet is szórjuk bele, forgassuk össze.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, majd egy sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntsük a masszát. Kb. 20 perc alatt süssük aranybarnára. A sütő ajtaját sütés közben ne nyissuk ki, mert a tészta összeesik! A piskóta akkor készült el, ha a széle elválik a sütőlaptól. A megsült piskótát kis ideig hagyjuk a sütőben hűlni, majd rácsra borítva húzzuk le róla a sütőpapírt, fordítsuk meg, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Amíg sül a piskóta, a krémhez a vaníliás krémport a cukorral és a tejjel keverjük simára, majd keverjük bele a mascarponét is.

Amikor a piskóta kihűlt, simítsuk el egyenletesen a krémet a tetején, szórjunk rá kakaóport, és tegyük hűtőbe 1-2 órára tálalás előtt.

[box style=”info”]Mi a piskótára öntöttünk egy kis kávét, így hasonlított a tiramisura. [/box]

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/mascarpones-suti/