Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Piskóta: Az egész tojásokat a sóval és a cukorral kb 10-15 perc alatt alaposan kihabosítjuk. Beleszitáljuk a lisztet és a kakaóport, majd óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk az egészet. A piskótatésztát egy sütőpapírral bélelt, 44*38 cm-es nagy tepsibe simítjuk és 180 fokon kb 15 perc alatt megsütjük. Még melegen feltekerjük és így hűtjük ki. Karamell: Közben elkészítjük […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Drága
Beküldte: 2023.03.20.

Hozzávalók egy nagy gáztepsihez (46*38 cm)Piskóta

Krém

Karamell

Bevonáshoz

Elkészítése

Piskóta:

Az egész tojásokat a sóval és a cukorral kb 10-15 perc alatt alaposan kihabosítjuk. Beleszitáljuk a lisztet és a kakaóport, majd óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk az egészet.

A piskótatésztát egy sütőpapírral bélelt, 44*38 cm-es nagy tepsibe simítjuk és 180 fokon kb 15 perc alatt megsütjük. Még melegen feltekerjük és így hűtjük ki.

Karamell:

Közben elkészítjük a karamellt. A forró tejszínnel leöntjük a cukorkákat. Ha nem oldódna fel, akkor melegítsük mikróban. Készíthetjük úgy is, hogy egy kisebb edénybe mérük a tejszínt, hozzáadjuk a karamellát és kis lángon összeolvasztjuk. Kihűtjük.

Krém:

A krémhez mascarponét, cukrot, fehércsokit és a vaníliát kikeverjük, majd beleöntjük a jól lehűtött tejszínt és stabil krémmé keverjük az egészet.

Összeállítás:

A piskótát kitekerjük és lehúzzuk róla a papírt. Megkenjük a mascarponés krémmel, majd rácsorgatjuk a karamellt is és végül feltekerjük. Addig hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a mázat.

A mázhoz a csokit és az olajat összeolvasztjuk, majd beleforgatjuk a durvára vágott mogyorót is. Ezzel vonjuk be a tekercset. Amíg a csoki megdarmed, addig hűtőbe tesszük.

YouTube Thumbnail

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is