Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Linzerek

Sütemény receptek

Mázas linzer félholdak

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Először elkészítjük a tésztát: egy tálban jó habosra kikeverjük a tojássárgákat a porcukorral, majd a citrom reszelt héjával és kifacsart levével. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral, csipet sóval és elmorzsoljuk benne a puha vajat. A két tál tartalmát összekeverjük, tésztává gyúrjuk. Ha túl lágy lenne a tészta kevés lisztet még adhatunk hozzá, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Vass Laszlone
Beküldte: 2018.08.21.

Hozzávalók

A mázhoz

A töltéshez

Elkészítése

Először elkészítjük a tésztát: egy tálban jó habosra kikeverjük a tojássárgákat a porcukorral, majd a citrom reszelt héjával és kifacsart levével.

Egy másik tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral, csipet sóval és elmorzsoljuk benne a puha vajat.

A két tál tartalmát összekeverjük, tésztává gyúrjuk. Ha túl lágy lenne a tészta kevés lisztet még adhatunk hozzá, de nem szabad keménynek lennie.

Lisztezett deszkán kb 2 mm vastagságúra nyújtjuk.

A tojásfehérjéket összekeverjük a porcukorral és enyhe gőz felett habbá verjük. A hab inkább szakadós legyen, mint kemény, mert akkor nem tudjuk majd elkenni a tésztán.

A felvert habot egy széles pengéjű késsel rákenjük a kinyújtott tésztára. Gyorsan kell vele dolgozni, mert a hab nagyon hamar szilárdul és olyankor már nem lesz kenhető.

Lisztbe mártott pogácsaszaggatóval (nálam 6 cm-es) félhold alakokat szaggatunk a tésztából és sütőpapíros tepsibe rakjuk.

Előmelegített 160-165 °C-os sütőben kb 10-12 perc alatt világosra sütjük (a sütési idő tájékoztató jellegű, sütőfüggő!). Sem a habnak, sem a tésztának kicsit sem szabad megbarnulnia!

Ha a holdacskák megsültek, pihentessük őket kis ideig a tepsiben, mert melegen könnyen törnek.

Ha teljesen kihűltek 1-1 félholdat összeragasztunk a lekvárral.

A leeső részeket egy kevés liszttel összegyúrtam és korongokat szaggattam belőlük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is