Elkészítése
A lisztet, a darált diót, a cukrot és egy csipet sót összegyúrjuk a tojássárgájával és a vajjal, amíg egynemű tésztát nem kapunk. A tésztát folpackkal letakarva 1 órára hűtőbe tesszük pihenni.
A pihentetett tésztát enyhén lisztezett deszkán kb. fél cm vastagra nyújtjuk. Kör alakú tésztaszaggatóval 8 darab tallért szúrunk ki, amelyeket sütőpapírral bélelt tepsire helyezünk. A tallérokat 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt aranysárgára sütjük, majd hagyjuk őket teljesen kihűlni.
Közben az étcsokoládét egy evőkanál étolajjal vízgőz felett felolvasztjuk. A csokoládéhoz hozzákeverjük a vaníliás cukrot.
A diót egy evőkanál olajon enyhén megpirítjuk, hogy fokozzuk az ízét. A mazsolát kb. 0,5 dl tejben áztatjuk, majd leszűrjük.
A kihűlt tallérokat párosával baracklekvárral összeragasztjuk. Az összeragasztott tallérokat az olvasztott csokoládémázzal bevonjuk, és a tetejüket a pirított dióval és a tejben áztatott mazsolával díszítjük.
A kész islert hűvös helyen hagyjuk megszilárdulni, majd tálaljuk.
