Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mazsolás-diós isler recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg darált dió
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 2 db tojássárgája
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál étolaj
  • 10 dkg baracklevár
  • 10 dkg dió
  • 5 dkg mazsola (0,5 dl tejben áztatva )
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só

Elkészítése

A lisztet, a darált diót, a cukrot és egy csipet sót összegyúrjuk a tojássárgájával és a vajjal, amíg egynemű tésztát nem kapunk. A tésztát folpackkal letakarva 1 órára hűtőbe tesszük pihenni.

A pihentetett tésztát enyhén lisztezett deszkán kb. fél cm vastagra nyújtjuk. Kör alakú tésztaszaggatóval 8 darab tallért szúrunk ki, amelyeket sütőpapírral bélelt tepsire helyezünk. A tallérokat 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt aranysárgára sütjük, majd hagyjuk őket teljesen kihűlni.

Közben az étcsokoládét egy evőkanál étolajjal vízgőz felett felolvasztjuk. A csokoládéhoz hozzákeverjük a vaníliás cukrot.

A diót egy evőkanál olajon enyhén megpirítjuk, hogy fokozzuk az ízét. A mazsolát kb. 0,5 dl tejben áztatjuk, majd leszűrjük.

A kihűlt tallérokat párosával baracklekvárral összeragasztjuk. Az összeragasztott tallérokat az olvasztott csokoládémázzal bevonjuk, és a tetejüket a pirított dióval és a tejben áztatott mazsolával díszítjük.

A kész islert hűvös helyen hagyjuk megszilárdulni, majd tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/mazsolas-dios-isler/