Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mazsolás-diós muffin recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 bögre hajdinaliszt (a bögre 2,5 dl-es)
  • 1 bögre teljes értékű nádcukor (a bögre 2,5 dl-es)
  • 1 csomag sütőpor
  • vanília aroma (ízlés szerint)
  • fahéj (ízlés szerint)
  • 6 evőkanál kókuszolaj
  • 0,5 bögre mazsola (a bögre 2,5 dl-es)
  • 0,5 bögre dió (apróra vágva)
  • 1,5 bögre víz (kb, a bögre 2,5 dl-es)

Elkészítése

Keverjük össze a száraz hozzávalókat egy tálban. Ezután adjuk hozzá a mazsolát és a diót is, majd öntsük hozzá a kókuszolajat és a vizet. Ha a kókuszzsír meg van dermedve én forró vízzel szoktam leönteni és amikor szépen elolvadt, a vízzel együtt öntöm a tésztába.

Néhány lágy mozdulattal dolgozzuk össze a tésztát. A muffin készítés egyik titka, hogy soha ne kevergesd hosszan a száraz összetevőket a nedvesekkel és ne hagyd sokáig állni! Ha kevésnek tűnik a folyadék, akkor tegyünk még hozzá annyit, hogy a tészta lágy legyen.

Adagoljuk a tésztát a muffinformába. Én muffin papírral szoktam a formát kibélelni, de vajjal és liszttel is megteheted.

Toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe és süssük készre kb 20-25 perc alatt.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/mazsolas-dios-muffin/