Elkészítése
Hozzávalók:
- 2 egész tojás
- 4 ek cukor (vagy édesítőszer)
- 1 csipet só
- 180 g túró
- 2 ek tejföl
- 3 ek liszt
- 0,5 tk sütőpor
- 1 marék aranymazsola
- 0,5 tk vanília aroma
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral és a csipet sóval habosra keverjük. Ehhez kb. 5 perc szükséges robotgéppel.
A túrót és a tejfölt villa segítségével áttörjük, majd óvatos, forgató mozdulatokkal a tojásos keverékhez adjuk. Hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, és gyengéden összekeverjük.
Utolsó lépésként a mazsolát és a vanília aromát is hozzákeverjük.
A fánkformákat alaposan kiolajozzuk, és nyomózsák segítségével a tésztát beleadagoljuk.
Előmelegített 180 fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük.

