Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Medvetalp recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 db tojássárgája
  • 20 dkg porcukor
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • 20 dkg darált dió

Krém

  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 3 dl tej
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor

Tetejére

  • 1 tábla étcsokoládé
  • 3 evőkanál olaj
  • dió

Elkészítése

A tojássárgákat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a zsemlemorzsát és a darált diót. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és óvatosan beleforgatjuk a diós masszába.

A tésztát sütőpapírral bélelt, kb. 21×27 cm-es tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

A krémhez a pudingport a tejjel simára keverjük, majd folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Teljesen kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd apránként a kihűlt pudinghoz adjuk, és sima, krémes állagúra dolgozzuk.

A kihűlt tésztát hosszában kettévágjuk, az egyik lapot megkenjük a vaníliás krémmel, majd a másik lapot ráhelyezzük.

A csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, és egyenletesen bevonjuk vele a süteményt. A tetejét félbevágott diószemekkel díszítjük.

A süteményt hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek és a csokoládé megdermedjen.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/medvetalp/