A tojássárgákat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a zsemlemorzsát és a darált diót. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és óvatosan beleforgatjuk a diós masszába.
A tésztát sütőpapírral bélelt, kb. 21×27 cm-es tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a pudingport a tejjel simára keverjük, majd folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Teljesen kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd apránként a kihűlt pudinghoz adjuk, és sima, krémes állagúra dolgozzuk.
A kihűlt tésztát hosszában kettévágjuk, az egyik lapot megkenjük a vaníliás krémmel, majd a másik lapot ráhelyezzük.
A csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, és egyenletesen bevonjuk vele a süteményt. A tetejét félbevágott diószemekkel díszítjük.
A süteményt hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek és a csokoládé megdermedjen.