Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Meggyes csigatorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 50 dkg finomliszt
  • 12 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg hideg margarin
  • csipet só
  • 1 csomag sütőpor
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 20 dkg tejföl (kb)

Töltelék

  • 2 üveg meggybefőtt lecsepegtetve és a leve felfogva
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • 3 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 dl meggylé

Krém

  • 500 g mascarpone
  • 180 g fehér csokoládé
  • 375 ml tejszín
  • vanília aroma

Elkészítése

A tésztához a lisztben elkeverjük a sütőport, szódabikarbónát, cukrokat sót és elmorzsoljuk a margarinnal, majd a tejföllel összegyúrjuk. Becsomagolva pár órára hűtőbe tesszük.

Közben a lecsepegtetett meggyet a cukrokkal, fahéjjal felfőzzük. A meggylében elkeverjük a keményítőt és besűrítjük vele a krémet.

A tésztát kivesszük a hűtőből, majd 3 részre osztjuk.

Az egyik tésztát kinyújtjuk téglalap alakúra és 4 részre vágjuk. A tésztákon egy sorban elegyengetjük a tölteléket, majd a széleit összecsípjük.

A kész tésztákat csiga vonalban az előkészített formába (20 cm) fektetjük. 190 fokos sütőben kb 20 perc alatt kisütjük, majd teljesen kihűtjük. A többi tésztát is így készítjük el és sütjük ki.

A krémhez a csokit felolvasztjuk, majd összekeverjük a mascaponéval. A tejszínt elkezdjük felverni, majd mikor már majdnem kész, akkor hozzáadjuk a csokis mascarponét és keményre verjük az egészet.

A kész krémmel betöltjük a meggyes lapokat, majd a tetejét és az oldalát is körbekenjük. Díszíthetjük csokibforgáccsal vagy csoki reszelékkel és meggyszemekkel is. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/meggyes-csigatorta/