Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Meggyes csokipuding torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:
A piskótához:

  • 3 tojás
  • 100 g liszt
  • 125 g cukor
  • fél csomag sütőpor
  • 3 ek víz
  • csipet só
  • vaj és liszt a tortaforma kikenéséhez

A pudinghoz:

  • 2 csomag csokoládés pudingpor
  • 750 ml tej
  • 2 ek cukor

A gyümölcsös zseléhez:

  • 1 üveg meggybefőtt
  • 1 csomag piros lap zselatin (12 darabos)


Elkészítése:

Első lépésként leszűrjük a meggybefőttet, a levét félretesszük. A meggyet hagyjuk egy szűrőben jól lecsöpögni.

A piskótához szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjéből egy csipet só hozzáadásával kemény habot verünk. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot és habosra keverjük. Beleszitáljuk a lisztet, a sütőport, hozzáadjuk a vizet, majd az egészet alaposan összekeverjük.
A masszába beleforgatjuk a tojásfehérje habot, majd vajazott, lisztezett, 22 cm-es tortaformába simítjuk.

180 fokon kb 20 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, majd kihűtjük.

A pudingot a szokásos módon megfőzzük, majd időnként megkeverve kihűtjük.

Amikor minden kellően kihűlt, a pudingot rásimítjuk a piskótára és megszórjuk a meggyel. Én itt kb 1 órára a hűtőbe szoktam tenni, hogy megdermedjen a zselé ráöntése előtt.

A zseléhez hideg vízbe áztatjuk a lap zselatint (az enyémet 5 percig kellett), felforraljuk a meggy levet. A kinyomkodott zselatint a lébe tesszük, kihűtjük (de még folyós legyen). Ráöntjük a csoki puding tetejére és hűtőbe tesszük, amíg meg nem dermed. Pár óra múlva fogyaszthatjuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/meggyes-csokipuding-torta/