Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Margarinnal kikenünk egy közepes méretű tepsit, majd rétesliszttel megszórjuk, vagy sütőpapírral kibéleljük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, majd óvatosan belekeverjük a tojások sárgáját, a vizet és a sütőporral elkevert lisztet. A sütő hőfokát 160 fokra csökkentjük, és a piskótát 20-25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Drága
Beküldte: 2013.05.08.

Piskóta

Töltelék

Máz

Elkészítése

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Margarinnal kikenünk egy közepes méretű tepsit, majd rétesliszttel megszórjuk, vagy sütőpapírral kibéleljük.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, majd óvatosan belekeverjük a tojások sárgáját, a vizet és a sütőporral elkevert lisztet.

A sütő hőfokát 160 fokra csökkentjük, és a piskótát 20-25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Ha kész, a piskótát kihűtjük.

A magozott meggybefőttet levével együtt felforraljuk. A zselatint a csomagoláson található utasítás szerint elkészítjük, majd a forró meggyhez keverjük. Ezután hagyjuk hűlni.

A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd apránként hozzáadjuk a meggylekvárt, amíg sima krémet kapunk.

A kihűlt piskótát kettévágjuk. Az alsó lapot megkenjük a lekváros krém nagy részével, majd rátesszük a felső lapot. A maradék krémet a sütemény tetején és oldalán egyenletesen eloszlatjuk.

A zselatinos meggyet a sütemény tetejére halmozzuk, és egyenletesen eloszlatjuk.

Az étcsokoládét felolvasztjuk a vajjal. Amikor egynemű, hozzákeverjük az olajat, hogy fényes legyen. A csokoládét a zselatinos meggy tetejére csorgatjuk, majd a süteményt hűvös helyre tesszük, amíg megszilárdul.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is