Hozzávalók:
- 4 tojás
- 8 dkg liszt
- 8 dkg cukor
- 2 ek víz
- csipet só
- 4-6 ek meggylekvár
- porcukor
- 10 dkg csokoládé
- 1 tk étolaj
Elkészítése:
Az egész tojásokat a cukorral elektromos keverőgép segítségével kb. 10 perc alatt habosra keverjük. Hozzákeverjük a vizet, a csipet sót és a lisztet.
Egy nagy gáztepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral és a tésztát beleöntjük. A tetejét elsimítjuk. 180 fokon kb. 13-15 perc alatt aranysárgára sütjük.
A kisült piskótáról óvatosan lehúzzuk a papírt és porcukorral meghintett konyharuhával szorosan feltekerjük.
Amikor kihűlt, házi baracklekvárral megtöltjük és visszatekerjük.
Gőz felett, olajjal megolvasztott étcsokival bevonjuk.