Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Meggyes csokis recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskóta

  • 4 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 16 dkg rétesliszt
  • 4 evőkanál víz
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1 csipet só

Töltelék

  • 1 üveg magozott meggy
  • 1 üveg meggylekvár (450gr)
  • 25 dkg vaj (vagy margarin)
  • 0,5 kg porcukor
  • 1 csomag zselatin (az olcsó főzős)

Máz

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítése

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Margarinnal kikenünk egy közepes méretű tepsit, majd rétesliszttel megszórjuk, vagy sütőpapírral kibéleljük.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, majd óvatosan belekeverjük a tojások sárgáját, a vizet és a sütőporral elkevert lisztet.

A sütő hőfokát 160 fokra csökkentjük, és a piskótát 20-25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Ha kész, a piskótát kihűtjük.

A magozott meggybefőttet levével együtt felforraljuk. A zselatint a csomagoláson található utasítás szerint elkészítjük, majd a forró meggyhez keverjük. Ezután hagyjuk hűlni.

A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd apránként hozzáadjuk a meggylekvárt, amíg sima krémet kapunk.

A kihűlt piskótát kettévágjuk. Az alsó lapot megkenjük a lekváros krém nagy részével, majd rátesszük a felső lapot. A maradék krémet a sütemény tetején és oldalán egyenletesen eloszlatjuk.

A zselatinos meggyet a sütemény tetejére halmozzuk, és egyenletesen eloszlatjuk.

Az étcsokoládét felolvasztjuk a vajjal. Amikor egynemű, hozzákeverjük az olajat, hogy fényes legyen. A csokoládét a zselatinos meggy tetejére csorgatjuk, majd a süteményt hűvös helyre tesszük, amíg megszilárdul.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/meggyes-csokis/