Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pohárdesszertek

Sütés nélküli receptek

Meggyes-csokoládés pohárkrém

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 tojássárgája 2,5 dl tej 10 dkg cukor 1 csomag vaníliacukor 1 ek zselatin 40 dkg meggy 2 ek cukor 1 ek ételkeményítő 1 dl meggyszörp 10 dkg tejcsokoládé Elkészítése: A tojássárgáját a 10 dkg cukorral és a vaníliás cukorral kihabosítjuk. A zselatint a tejben csomómentesre keverjük és felforraljuk, majd a tojássárgáját hozzáadva néhány […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2016.04.05.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 tojássárgája
  • 2,5 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliacukor
  • 1 ek zselatin
  • 40 dkg meggy
  • 2 ek cukor
  • 1 ek ételkeményítő
  • 1 dl meggyszörp
  • 10 dkg tejcsokoládé


Elkészítése:

A tojássárgáját a 10 dkg cukorral és a vaníliás cukorral kihabosítjuk. A zselatint a tejben csomómentesre keverjük és felforraljuk, majd a tojássárgáját hozzáadva néhány percig gyenge lángon összefőzzük.

A tűzről levéve folyamatosan kevergetve lehűtjük.

A meggyet kimagozzuk, a 2 kanál cukorral, az ételkeményítővel és a meggyszörppel felforraljuk, majd szoba hőmérsékletűre lehűtjük.

A tejcsokoládét sajtreszelőn lereszeljük és a vaníliás krémben elkeverjük. Üvegtálkába, vagy pohárba teszünk a krémből néhány kanállal, majd a meggyöntetből kanalazzuk a krémre, aztán ismét a krém következik. Végül néhány szem meggyel és az öntet levével díszítjük és és hűtőben legalább 1 órán keresztül hűtjük.

[box style=”info”]Habzsákot is használhatunk a krém kinyomásához.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is