Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Meggyes, diós kevert sütemény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 dl tejföl
  • 300 g cukor
  • 2 tojás
  • 100 g darált dió
  • 1 üveg meggybefőtt (magozva)
  • 250 g finomliszt
  • 1 csomag sütőpor

A tetejére

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítése

A tejfölt a cukorral, tojásokkal jól kiverjük, majd hozzáadjuk a dióval, sütőporral elkevert lisztet is. Utoljára a lecsepegtetett meggyet is beleforgatjuk.

Egy 20*30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a masszát beleöntjük és elsimítjuk. 180 fokra melegített sütőben tűpróbáig sütjük.

A csokoládét az étolajjal mikróban megolvasztjuk és a kihűlt süteményt a bevonjuk vele.

Ha a csoki megdermedt, akkor tetszés szerinti szeletekre vagy kockákra vágjuk és tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/meggyes-dios-kevert-sutemeny/