Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 40 dkg finomliszt 1 csomag sütőpor 15 dkg porcukor 4 tojás sárgája 25 dkg margarin Töltelék: 40 dkg darált dió 30 dkg porcukor 4 tojásfehérje 4 ek sárgabaracklekvár 1 üveg meggybefőtt Elkészítése: A tészta hozzávalóit összekeverjük és rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk és a kivajazott kosárformákat kibéleljük vele. […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Bagyinszkine Molnar Eva
Beküldte: 2014.08.04.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tészta:

  • 40 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 15 dkg porcukor
  • 4 tojás sárgája
  • 25 dkg margarin

Töltelék:

  • 40 dkg darált dió
  • 30 dkg porcukor
  • 4 tojásfehérje
  • 4 ek sárgabaracklekvár
  • 1 üveg meggybefőtt


Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összekeverjük és rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk és a kivajazott kosárformákat kibéleljük vele.

A tésztával bélelt kosárkák aljára 1-1 kiskanálnyi lekvárt teszünk, majd erre halmozzuk a tölteléket. A töltelékhez a cukrozatlan darált diót összekeverjük a porcukorral és hozzáadjuk a keményre felvert tojásfehérjét. Mindegyik közepébe egy szem meggyet helyezünk (lehet friss meggy is).

180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük, majd ha kihűlt, kiemeljük a formákból.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Bagyinszkine Molnar Eva
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is