Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg porcukor
- 4 tojás sárgája
- 25 dkg margarin
Töltelék:
- 40 dkg darált dió
- 30 dkg porcukor
- 4 tojásfehérje
- 4 ek sárgabaracklekvár
- 1 üveg meggybefőtt
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekeverjük és rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk és a kivajazott kosárformákat kibéleljük vele.
A tésztával bélelt kosárkák aljára 1-1 kiskanálnyi lekvárt teszünk, majd erre halmozzuk a tölteléket. A töltelékhez a cukrozatlan darált diót összekeverjük a porcukorral és hozzáadjuk a keményre felvert tojásfehérjét. Mindegyik közepébe egy szem meggyet helyezünk (lehet friss meggy is).
180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük, majd ha kihűlt, kiemeljük a formákból.