Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Meggyes-diós lepény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10 dkg vaj
  • 1 dl tej
  • 5 dkg darált dió
  • 15 dkg baracklekvár
  • 50 dkg magozott, cukrozott meggy (vagy meggybefőtt)

Elkészítése

Egy keverőtálba tegyük bele a porcukrot, a vaníliás cukrot, a puha vajat és az egész tojásokat, majd robotgéppel keverjük habosra. Ezután adjuk hozzá a tejet és lekvárt, majd keverjük jól össze.

A lisztet keverjük össze a sütőporral, az őrölt fahéjjal, a darált dióval és a citromhéjjal, majd állandó keverés mellett, kanalanként adjuk hozzá a tojásos keverékhez.

A tepsit (22*32 cm) béleljük ki sütőpapírral (vagy zsírozzuk és lisztezzük ki) egyenletesen öntsük bele a masszát, majd szórjuk meg az alaposan lecsepegtetett meggyel.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 40-45 percig, tűpróbáig (én légkeverésnél 160 fokon, 40 percig sütöttem).

A sütőből kivéve hagyjuk a tepsiben hűlni, majd a sütőpapírral együtt emeljük át egy rácsra és hűtsük ki teljesen.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/meggyes-dios-lepeny/