Elkészítése
Hozzávalók:
- 10 dkg meggy
- 20 dkg liszt
- 1 tojás
- 5 dkg vaj
- 1,2 dl tej
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg durvára vágott dió
- 1 citrom
- 1 mk sütőpor
Elkészítése:
A meggyet kimagozom. A sütőt 200 fokra előmelegítem.
Összekeverem a lisztet, a sütőport és a lereszelt citromhéjat.
Egy másik edényben a vajjal kikeverem a vaníliás porcukrot, a tojást, majd a tejet. Végül hozzáadom a lisztet, csomómentesre keverem, majd beleforgatom a diódarabokat.
A muffin formába papírkosarakat rakok, és mindegyik aljába kevés diós tésztát teszek.
Erre 6 fél meggyet rakok, és a maradék tésztamasszát egyenletesen elosztva rákanalazom.
Sütőben 20 perc alatt készre sütöm.

