Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Meggyes-diós piskóta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál finomliszt
  • 8 evőkanál cukor
  • 60 dkg magozott meggy
  • 15 dkg durvára vágott dió

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk, külön tálba tesszük. A fehérjét egy evőkanál cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgáját a maradék cukorral habosra keverjük. Ezután a tojáshabhoz hozzáadjuk a lisztet, majd ráöntjük a sárgájás keveréket, és fakanállal óvatosan összeforgatjuk, ügyelve arra, hogy a hab ne törjön össze.

A tepsi alját kizsírozzuk és kilisztezzük, vagy sütőpapírt használunk. A piskótatésztát egyenletesen beleöntjük. A meggyszemeket lisztbe forgatjuk, majd a piskóta tetejére szórjuk, így nem süllyednek le a tészta aljára. Végül a durvára vágott diót is rászórjuk.

Előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, porcukorral megszórva tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/meggyes-dios-piskota/