Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Meggyes, cseresznyés sütik

Meggyes dunahullám

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 Csillag (Nincs értékelve)
Loading...
Megosztás:

A margarint a cukorral krémesre keverjük. Egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat, és a masszát habosra keverjük. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd az egészet összedolgozzuk. Elég sűrű lesz a tészta, ilyenkor keverjünk bele kb. 1-1,5 dl meleg vizet. A tészta felét kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk, és megszórjuk lecsepegtetett meggybefőttel (pár szemet félre teszünk a díszítéshez). […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.04.12.

A tésztához

A tetejére

Elkészítése

A margarint a cukorral krémesre keverjük. Egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat, és a masszát habosra keverjük. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd az egészet összedolgozzuk. Elég sűrű lesz a tészta, ilyenkor keverjünk bele kb. 1-1,5 dl meleg vizet.

A tészta felét kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk, és megszórjuk lecsepegtetett meggybefőttel (pár szemet félre teszünk a díszítéshez). A tészta másik felébe belekeverjük a kakaóport, azután a barna tésztát a meggyes rétegre halmozzuk, és keverőlapáttal szétterítjük. A tésztát előmelegített sütőbe tesszük, és tűpróbáig sütjük.

Krém készítése:

A pudingport simára keverjük a befőtt levével (kb. 3 dl), lassú tűzön sűrűre főzzük, és kihűtjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd összedolgozzuk a kihűlt pudinggal. Bevonjuk vele a süteményt, végül a tetejét meggyszemekkel és tortadarával díszítjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is