Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Meggyes dunahullám recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg cukor
  • 6 db tojás
  • 35 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor

A tetejére

  • 1 üveg magozott meggybefőtt
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 15 dkg magragin
  • 15 dkg porcukor
  • tortadara
Meggyes dunahullám

Elkészítése

A margarint a cukorral krémesre keverjük. Egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat, és a masszát habosra keverjük. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd az egészet összedolgozzuk. Elég sűrű lesz a tészta, ilyenkor keverjünk bele kb. 1-1,5 dl meleg vizet.

A tészta felét kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk, és megszórjuk lecsepegtetett meggybefőttel (pár szemet félre teszünk a díszítéshez). A tészta másik felébe belekeverjük a kakaóport, azután a barna tésztát a meggyes rétegre halmozzuk, és keverőlapáttal szétterítjük. A tésztát előmelegített sütőbe tesszük, és tűpróbáig sütjük.

Krém készítése:

A pudingport simára keverjük a befőtt levével (kb. 3 dl), lassú tűzön sűrűre főzzük, és kihűtjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd összedolgozzuk a kihűlt pudinggal. Bevonjuk vele a süteményt, végül a tetejét meggyszemekkel és tortadarával díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/meggyes-dunahullam/